Biofortification with copper in green wheat forage
DOI:
https://doi.org/10.19136/era.a8nII.2885Abstract
Due to the importance of minerals in nutrition, it was decided to evaluate the accumulation of copper (Cu) in the hydroponic green forage of wheat (FVH) in different solutions and modifications in the pH. A completely random factorial arrangement of 3 x 4 x 3 with three repetitions was used. Each tray represented an experimental unit, the study factors were three different solutions, four copper treatments and three pH levels; factor A, tap water (ALl), nutrient solution (SN) (Steiner’s method) with distilled water (AD) and nutrient solution (SN) with tap water (ALl); factor B, products of Cu (4, 1.3, 0.2 and 25%) and factor C pH (5.0, 6.0 and 7.8). The variables evaluated were: copper content and bromatological analysis. The results were subjected to an analysis of variance and the mean eparations were carried out using the Tukey test (α ± 0.05). There was a greater absorption of copper in the interaction of tap water (ALl) with respect to fertilizer (F) in concentration of 1.30% Cu-EDTA presenting a concentration of 5.51 ppm, and in the solutions of distilled water (AD) with nutritive solution (SN) and pH 6 showing an absorption of 3.94 ppm. The copper content in the forage modified FDA and FDN, these results may be useful in future studies to carry out more tests on the biochemical characteristics related to forage digestibility, and in biofortification.
Downloads
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2021 Ecosistemas y Recursos Agropecuarios
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Aviso de copyright
Los autores que se envían a esta revista aceptan los siguientes términos:
una. Los autores conservan los derechos de autor y garantizan a la revista el derecho a ser la primera publicación del trabajo con una licencia de atribución de Creative Commons que permite a otros compartir el trabajo con un reconocimiento de la autoría del trabajo y la publicación inicial en esta revista.
B. Los autores pueden establecer acuerdos complementarios separados para la distribución no exclusiva de la versión del trabajo publicado en la revista (por ejemplo, en un repositorio institucional o publicarlo en un libro), con un reconocimiento de su publicación inicial en esta revista.
C. Se permite y se anima a los autores a difundir su trabajo electrónicamente (por ejemplo, en repositorios institucionales o en su propio sitio web) antes y durante el proceso de envío, ya que puede conducir a intercambios productivos, así como a una cita más temprana y más extensa del trabajo publicado. (Consulte El efecto del acceso abierto).