Effect of storage on the physiological quality of Prosopis laevigata (H. & B.) Johnst
DOI:
https://doi.org/10.19136/era.a9n2.3165Abstract
Germination and vigor of mesquite (Prosopis laevigata) seeds were evaluated as a function of storage conditions. Seeds stored for 10 years, kept in glass jars at room temperature, were used. Through accelerated aging tests, vigor was determined using saturated solutions of salt, potassium chloride (KCl), lithium chloride (LiCl) and potassium bromide (KBr); and storage times (6, 12 and 24 hours). The results indicate that the seeds treated with LiCl have higher values in percentage of gemination (60%) and germination speed index (0.83) compared to the other salts and the control. However, considering the factors involved in seed germination, vigor is affected by storage conditions and vigor changes over time.
Downloads
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2022 Ecosistemas y Recursos Agropecuarios
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Aviso de copyright
Los autores que se envían a esta revista aceptan los siguientes términos:
una. Los autores conservan los derechos de autor y garantizan a la revista el derecho a ser la primera publicación del trabajo con una licencia de atribución de Creative Commons que permite a otros compartir el trabajo con un reconocimiento de la autoría del trabajo y la publicación inicial en esta revista.
B. Los autores pueden establecer acuerdos complementarios separados para la distribución no exclusiva de la versión del trabajo publicado en la revista (por ejemplo, en un repositorio institucional o publicarlo en un libro), con un reconocimiento de su publicación inicial en esta revista.
C. Se permite y se anima a los autores a difundir su trabajo electrónicamente (por ejemplo, en repositorios institucionales o en su propio sitio web) antes y durante el proceso de envío, ya que puede conducir a intercambios productivos, así como a una cita más temprana y más extensa del trabajo publicado. (Consulte El efecto del acceso abierto).