Effect of protein and ureic nitrogen concentration on milk protein yield
DOI:
https://doi.org/10.19136/era.a8nII.2888Abstract
We aimed to determine the effect of production level (low, medium and high) on milk protein (%), urea nitrogen concentrations (mg dL −1), and milk protein yield of dual- purpose cows (Bos taurus x Bos indicus). We allocated 30 multiparous cows to the following groups by daily milk production level: low (5.0 ± 1.4 kg), medium (7.5 ± 1.0 kg), and high (10.0 ± 1.4 kg). Urea nitrogen did not correlate with milk protein concentrations. Milk protein concentration decreased linearly (p < 0.05) as production level increased. Conversely, milk protein yield (kg day−1) increased linearly (p < 0.05) with production level. Milk urea nitrogen concentrations decreased quadratically (p < 0.05) as production level increased. Low-producing cows had the highest average urea nitrogen concentration. Medium- and high-producing cows had similarly low urea nitrogen concentrations (p > 0.05). Protein and nitrogen concentrations in dual-purpose cow milk are negatively associated with production levels.
Downloads
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2021 Ecosistemas y Recursos Agropecuarios
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Aviso de copyright
Los autores que se envían a esta revista aceptan los siguientes términos:
una. Los autores conservan los derechos de autor y garantizan a la revista el derecho a ser la primera publicación del trabajo con una licencia de atribución de Creative Commons que permite a otros compartir el trabajo con un reconocimiento de la autoría del trabajo y la publicación inicial en esta revista.
B. Los autores pueden establecer acuerdos complementarios separados para la distribución no exclusiva de la versión del trabajo publicado en la revista (por ejemplo, en un repositorio institucional o publicarlo en un libro), con un reconocimiento de su publicación inicial en esta revista.
C. Se permite y se anima a los autores a difundir su trabajo electrónicamente (por ejemplo, en repositorios institucionales o en su propio sitio web) antes y durante el proceso de envío, ya que puede conducir a intercambios productivos, así como a una cita más temprana y más extensa del trabajo publicado. (Consulte El efecto del acceso abierto).